container intermodal

Containere intermodale

Containere intermodale – prezentare

Containere intermodale (numite de asemenea containere, containere de transport, ISO containere, containere high-cube, box, cutie Conex), este un o cutie standard de otel reutilizabila, folosita pentru stocarea si circulatia In conditii de siguranta si eficienta  a materialelor si produselor Intr-un sistem global de transport containerizat de marfuri intermodal. ” Intermodal ” indica faptul ca recipientul poate fi mutat de la un mod de transport la altul (de la nava, la calea ferata, In camion), fara descarcarea si reIncarcarea continutuui recipientului. Lungimile containerelor, care au fiecare o marca unica de raportare ISO 6346, variaza de 8-56 picioare (2,438 la 17,069 m) si Inaltimi de 8 picioare (2,438 m) pâna la 9 metri 6 inci (2,896 m). Exista aproximativ 17 milioane containere intermodale in lume , de diferite tipuri pentru a se potrivi diferitelor Incarcaturi.

Containere intermodale la Mobilbox

 Capacitatea containerelor

Agregatul este adesea exprimat In unitati echivalente pentru 20  picioare (TUE), respectiv o unitate de capacitate egala cu un standard de 20 ft x 8 ft (6,10 m x 2,44 m) (lungimea x latimea containerului    ).

Pentru transportul de marfa aerian este folosit dispozitivul alternativ si mai usor Iata. Metodele non-container de transport includ marfa vrac,  cisterne, autocisterne sau petroliere utilizate pentru lichide sau gaze

Containerul de transport standardizat din otel Isi are originile In anii 1950, atunci când operatorii de transport comercial si armata Statelor Unite au Inceput dezvoltarea de astfel de unitati  .  Ca si metoda de logistica  acesta a fost numit Container Express si a fost abreviat Conex. Ca abreviere a evoluat Intr-un cuvânt In lexiconul limba engleza americana.

Standardele ISO pentru containere au fost publicate Intre 1968 si 1970 de catre Organizatia Maritima Internationala. Aceste standarde permite Incarcarea mai consistenta, transportul, si descarcarea marfurilor In porturile din Intreaga lume, pentru a optimiza timpul si resursele .

Conventia internationala pentru securitatea containerelor este un regulament din 1972 de Organizatia Interguvernamentala Consultativa a Navigatiei Maritime cu privire la manipularea si transportul de containere. Fiecare container care calatoreste pe plan international este livrat cu o placa “CSC” .

Descriere

Un container tipic are usi montate la un capat , si este construit din otel ondulat pentru protectia impotriva intemperiilor .

containere-intermodale

containere-intermodale

Containerele au fost initial 8 picioare ( 2,44 m ) latime de 8 picioare ( 2,44 m ) de mare , precum si unei nominale de 20 de picioare ( 6,1 m ) sau 40 de picioare ( 12,19 m ) lungime . Acestea ar putea fi stivuite  prin suprapunere pâna la sapte etaje . La fiecare din cele opt colturi sunt deschideri pentru fixare Twistlock .

Au fost introduse modele mai Inalte, inclusiv ” hi – cub ” sau ” unitati de mare – cub ” de la  2,896 m  la  3,2 m  .

Containerele “Pallet late ” sunt de aproximativ 5 cm , mai mari decât de containerele standard pentru a gazdui Euro – paleti , si sunt utilizate frecvent  In Europa . Aceste containere au o latime interna de 2,440 mm  pentru o Incarcare usoara a doi  paleti de 1,20m.

Tipuri

Variatiuni pe  tipul de container standard exista pentru a fi utilizate cu diferite marfuri, inclusiv unitati container frigorific pentru marfuri perisabile, rezervoare Intr-un cadru pentru lichide In vrac, unitati de top deschise pentru Incarcare de top si versiuni pliabile: containere pentru transport carbune containerizat, si “bin-garnituri” (recipiente speciale pentru transport rutier / feroviar eficient, transport de gunoi de la orase pentru reciclare si gropi de gunoi), sunt utilizate In Europa.

Tipuri de containere :
pliabile ISO
Flushfolding containere plat-suport pentru produse semi-finite grele si voluminoase, de marfa
Butelii de gaz
Generatoare de curent
Containere palletwide  compatibilile cu europaleti
Containere de transport izolat
Containere frigorifice pentru marfuri perisabile
Containere-rezervor pentru lichide in vrac si marfuri periculoase
Recipiente ventilate pentru produsele ecologice care necesita ventilatie
Garmentainers pentru articole de imbracaminte de transport maritim pe umerase .

Asigurarea securitatii

Containerele intermodale pot fi tinta de spargeri si furt atunci cand sunt lasate nesupravegheate, deoarece acestea contin adesea echipamente si inventare valoroase. In aceste cazuri, un sistem de securitate constând dintr-un detector de miscare si panou pot declansa o sirena, stroboscop, sau lumina pentru a descuraja intrusii. Multe panouri ofera comunicare fara fir, astfel ca firmele de paza sau politia pot fi avertizati In cazul In care se declanseaza o alarma.

Detectoarele de miscare traditionale poate fi problematice, deoarece acestea sunt blocate de catre echipamentul In mod constant In miscare In interiorul containerului.  Multe spargeri apar  taind un perete al containerului, astfel Incât senzorul blocat devine inutil. Tomografic detectoarele de miscare functioneaza bine In containere intermodale, deoarece acestea nu au nevoie de o linie de vedere pentru a detecta miscare. Intreagul container este acoperit de o plasa senzor care nu este blocat de echipamente sau de inventar.

Manipulare si transport

Containerele pot fi transportate cu nave container, camion semiremorca,   trenuri de marfa, ca parte a unei singure calatorii fara despachetare si transferate la terminalele de containere. Unitatile pot fi asigurate In timpul manipularii si In tranzit prin punctele “Twistlock”, situate la fiecare colt al containerului. Fiecare container are un cod BIC unic vopsit la exterior pentru identificare si urmarire, si este capabil de a transporta pâna la 20-25 tone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verificare spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.